Utstilling

Nora Adwan – Sang i et fremmed land

Sang i et fremmed land er et nytt bestillingsverk av kunstneren Nora Adwan, laget spesielt til Astrup Fearnley Museet.

Som en del av utstillingsprogrammet 2022 er Nora Adwan invitert til å lage et bestillingsverk spesielt til Astrup Fearnley Museet. Adwan arbeider med skulptur, film, lyd og teknologi. I arbeidene trekker hun veksler på ulike geografiske kontekster og egne, personlige erfaringer. Historiene hennes formidles gjennom en kombinasjon av poesi, fiksjon og dokumentar, der oversettelse og veksling mellom språk brukes som sentrale elementer.

Sang i et fremmed land er en videoinstallasjon som tematisk viderefører hennes utforskning av immateriell kulturarv, tilhørighet, drømmer og minner.

«På lydsporet synges det vuggesanger på både arabisk og norsk, av ulike generasjoner norske og palestinske kvinner. Vi ser videoklipp av hender; kvinnenes gestikulering når de synger og snakker. Andre bildesekvenser viser norsk landskap satt sammen med scener som oppleves nostalgiladet for palestinere i eksil. Arbeidet er en undersøkelse av hvordan kunnskap og sanseerfaringer overføres mellom generasjoner og over store avstander. Minnet kan være mangelfullt, men drømmen er mulig – kan kollektive minner og verdier videreføres? Kan tilhørighet arves? Hva er et hjemland? Hva vil det si å være i eksil? Hvordan opplever vi vår iboende kulturelle arv i hverdagen? Spiller det noen rolle om man er første, annen eller tredje generasjon i eksil?»
Irmgard Emmelhainz, fra hennes tekst om Sang i et fremmed land

Nora Adwan bor og arbeider i Bergen. Hennes verk har blitt vist ved SAVVY Contemporary (Berlin), P21 Gallery (London), Kunstnerforbundet (Oslo) og Kunsthall Stavanger.

Sang i et fremmed land er produsert på oppdrag fra Astrup Fearnley Museet og finansiert gjennom tildelingen Kunsten i Dag fra Sparebankstiftelsen DNB. Produsert med støtte fra BEK – Bergen senter for elektronisk kunst og Masahat Open Spaces for Arab Culture in Exile.


Magasin

Sang i et fremmed land

av Irmgard Emmelhainz


Anmeldelse:

fra nettbutikken:

Nettbutikk

Defragmentation – Nora Adwan

kr 200
Kjøp