Utstilling

NN-A NN-A NN-A – Ny Norsk Abstraksjon

Astrup Fearnley Museet har gleden av å presentere utstillingen NN-A NN-A NN-A – Ny Norsk Abstraksjon.

I løpet av de siste årene har man kunnet observere hvordan fenomenet abstraksjon har utviklet seg til en av de mest dominerende tendensene på både den internasjonale og norske samtidskunstscenen. En århundrelang historie med abstrakt kunst har blitt tilført ny kraft av kunstnere som gjennom sin lærdom og sin egen kunstneriske erfaring har tatt til seg de forskjellige premissene fra modernismens abstrakte kunst, men også bevegelser som minimalisme, konseptuell kunst, Fluxus og Land Art. Dette har gitt dem nye verktøy å forholde seg til og for å gjenoppfinne abstrakt kunst.

Utstillingen setter fokus på den unge generasjonen av norske kunstnere som arbeider med et nytt abstrakt uttrykk. Disse kunstnerne har tydelige forbindelser til den modernistiske arven, men deres verk er ikke født av de samme intensjonene. Derimot er de klart forankret i sin egen tid når det gjelder eksperimenter med materialer og teknikker, og konseptuelle premisser og referanser. Utstillingen NN-A NN-A NN-A vil vise konturene av en generasjon unge norske kunstnere som med sine kunstneriske uttrykk representerer et nytt kapittel i fortellingen om abstraksjonens historie.

Deltagende kunstnere:
Ann Iren Buan, Petter Buhagen, Marie Buskov, Ida Ekblad, Ivan Galuzin, Tiril Hasselknippe, Johanne Hestvold, Marianne Hurum, Marte Johnslien, Henrik Olai Kaarstein, Camilla Løw, Anders Sletvold Moe, Magnhild Øen Nordahl, Aurora Passero, Olve Sande, Fredrik Værslev, Emma Ilija Wyller

Kuratorer:
Gunnar B. Kvaran, Therese Möllenhoff og Hanne Beate Ueland


bilder fra utstillingen: