Utstilling

Love Story – Verk fra Erling Kagges samling

Erling Kagge er først og fremst kjent som en av vår tids største eventyrere, men han er også en dedikert kunstsamler. Utstillingen Love Story viser et utvalg verk av 18 kunstnere fra hans samling.

Tidlig på 1980-tallet kjøpte Kagge sitt første kunstverk og la grunnlaget for det som skulle bli en imponerende samling. Samlingen er usedvanlig velkomponert, og hvert verk er valgt med innsikt og personlig vurderingsevne. Spesielt de post-konseptuelle verkene har de senere årene skapt oppmerksomhet hos både eksperter og kunstelskere. De fleste av disse har den høyeste kvalitet, og vitner om Kagges originale perspektiv på internasjonal samtidskunst. I forbindelse med utstillingen utkommer boken Kunsten å samle kunst, der Kagge deler sin erfaring som kunstsamler, gir innsidetips og forteller levende og humoristisk om sine kunstkjøp.

Kagge er polfarer, fjellklatrer, advokat og forlegger. Han var den første til å nå Sydpolen, ved å gå alene og uten hjelp i 50 dager, en innsats som ble omtalt på forsiden av Time Magazine. Han var også den første til å overvinne de «tre polene» – Nordpolen, Sydpolen og toppen av Mount Everest. I hans seneste ekspedisjon krysset han New York gjennom byens kloakk, vann, tog og t-bane-tunneler.

«Det er viktig i vårt privilegerte samfunn å gjøre livet litt vanskeligere enn nødvendig. Hvis ikke ville jeg ikke gått alene til Sydpolen eller samle Trisha Donnelly.»
– Erling Kagge

KUNSTNERE: assume vivid astro focus, Dan Attoe, Tauba Auerbach, Trisha Donnelly, Olafur Eliasson, Jana Euler, Ceal Floyer, Mark Handforth, Ann Cathrin November Høibo, Sergej Jensen, Adriana Lara, Klara Lidén, Raymond Pettibon, Manfred Pernice, Kirsten Pieroth, Andreas Slominski, Wolfgang Tillmans, Franz West.

KURATORER: Gunnar B. Kvaran og Therese Möllenhoff, med Erling Kagge.


Bilder fra utstillingen: