Utstilling

Ignas Krunglevicius: POSSESSOR

Astrup Fearnley Museet viser denne høsten Ignas Krunglevicius’ lydverk POSSESSOR

I prosjektet POSSESSOR (WP, 2022) utforsker lydkunstneren Ignas Krunglevicius hvordan vi kan lytte til, men også se, lyd som en egen verden av muligheter. Ved å gjøre museet om til en høyttaler, der vegger, dører og ulike objekter blir brukt som lydkilder, inviteres publikum med på to distinkte lydreiser.

Den ene er lang, med en subtil men psykotisk collage av lyder, projisert gjennom brutalistiske stålkonstruksjoner, og kan oppleves gjennom hele utstillingsperioden. Lydreisen tar form inne i samlingsutstillingen på Astrup Fearnley Museet der publikum møter en installasjon av store stålstrukturer. I tillegg til den rent visuelle opplevelsen, og referansen til arkitektur, opptrer disse store objektene også nærmest som parasitter. De fester seg til verten, verkene fra samlingen som er utstilt, ved å fylle hele rommet med subtil støy.

Den andre lydreisen er kortere, mer intens og støyende, projisert gjennom vegger, dører og gjenstander. Denne finner sted i hovedbygningen fredag 16. september i forbindelse med Oslo kulturnatt, i samarbeid med Ultima. Den femtimers lange lydkomposisjonen kan ses som en motsats til installasjonen i samlingen. Der verket i samlingsbygget forteller en mer lavmælt historie gjennom fysiske objekter, vil publikum denne kvelden oppleve en mer omfattende lydkomposisjon der hele arkitekturen i bygget blir aktivert.

Ignas Krunglevicius (f. 1979, Litauen) bor og arbeider i Oslo. I sitt virke kombinerer han video og skulptur med lyd og tekst, og utforsker sammenhenger mellom makt, økonomi, natur og eksistensielle virkeligheter, som følge av global, teknologisk utvikling.

POSSESSOR er produsert på oppdrag fra Astrup Fearnley Museet og finansiert gjennom tildelingen Kunsten i Dag fra Sparebankstiftelsen DNB og i samarbeid med Ultima.


relatert arrangement:

Hva skjer

Søndagsomvisning

Omvisning i Leonard Rickhards utstilling «Mellom konstruksjon og sammenbrudd» hver søndag kl. 14:00