Utstilling

Ernesto Neto – Intimacy

Ernesto Netos kunstverk kan beskrives som sanselige skulpturer, romlige konstruksjoner som omslutter betrakteren og går i dialog med de arkitektoniske omgivelsene. Transparente tekstiler, krydder, Isopor, bønner og plastballer inngår i abstraherte installasjoner som utforsker tyngdekraften og de fysiske omgivelsene.

Neto beskrives ofte som en nymodernistisk kunstner, men ved å introdusere naturlige og organiske elementer i sin kunst har han skapt et helt nytt formalistisk språk, fullt av øm sensualitet og med et enestående demokratisk, sosialpolitisk perspektiv. Neto er først og fremst en kunstner av sin tid, som fritt sampler fra den modernistiske paletten. Om ikke for annet, så for hele tiden å reformulere dette formspråket og utdype det i nye, ikke kartlagte, retninger.

I denne utstillingen presenterer vi et selektivt utvalg av Netos verk fra de ti siste årene. Vi ønsker er å kaste lys over mangfoldet av kunstneriske ideer, nyskapninger og den formalistiske strategien i hans kunstnerskap.