Utstilling

Cindy Sherman – Verk fra Astrup Fearnley-samlingen

Untitled Film Still, 1978 (#10)

I 2018 fylte Astrup Fearnley Museet 25 år og i løpet av året ønsket vi velkommen til jubileumsutstillinger med sentrale kunstnere i samlingen. Cindy Sherman – Verk fra Astrup Fearnley-samlingen var den første i serien av jubileumsutstillingene.

Den amerikanske kunstneren Cindy Sherman (f. 1954) er en av de viktigste amerikanske appropriasjonskunstnerne og var med på å revolusjonere den internasjonale samtidskunsten på slutten av 70-tallet. Appropriasjonskunstnerne lånte ideer, metoder, bilder eller eksisterende gjenstander ved å stille dem ut slik de er, eller ved å transformere og rekontekstualisere og tilføre dem ny mening. Cindy Sherman rekonstruerte kvinnelige stereotyper innen kunst, filmer og reklame i fotografier der hun ikler seg ulike, ofte burleske, forkledninger.

Cindy Sherman – Verk fra Astrup Fearnley-samlingen presenterte et utvalg verk fra samlingen som viser hennes banebrytende bilder fra slutten av 70-tallet og utviklingen i kunstnerskapet hennes frem til de seneste årene.


bilder fra utstillingen:


Art Bag Cindy Sherman

Nettbutikk

Art Bag Cindy Sherman

kr 150
Kjøp