Magasin

Leonard Rickhard edisjon

Det er med stor glede vi lanserer Leonard Rickhards Klaustrofobisk øvelse ved den tredje kabelen (skisse), 2023

Edisjonen er et unikt verk Leonard Rickhard laget spesielt for Astrup Fearnley Museet i et opplag på 40 i anledning utstillingen Mellom konstruksjon og sammenbrudd.

Gjennom et langt kunstnerskap har Leonard Rickhard etablert et karakteristisk og lett gjenkjennelig formspråk – en visuell signaturstil som har en egen plass i nyere norsk kunsthistorie. Mellom konstruksjon og sammenbrudd presenterer en kunstnerisk produksjon gjennom et halvt århundre, og viser samtidig hvordan Rickhard ufortrødent fortsatte sitt maleriske prosjekt godt inn i dets sjette tiår. Blant arbeidene som presenteres er det monumentale maleriet Klaustrofobisk øvelse ved den tredje kabelen, 2023 som han ferdigstilte spesielt for denne utstillingen. Edisjonen er basert på den endelige skissen til dette siste verket han laget og viser Rickhards unike strek. 

Leonard Rickhard
Klaustrofobisk øvelse ved den tredje kabelen (skisse), 2023
Gicléetrykk på Hahnemühle William Turner-papir 310g, 460 x 335 mm
Spesiallaget eikeramme med innslag av valnøtt
70 UV museum glass, 523 x 396 mm
Edisjon i et opplag på 40

Kr. 16 000 inkl. ramme + 5% kunstavgift

Ved interesse kontakt Veronique Svarstad

Astrup Fearnley Museets edisjoner er en serie unike verk som er produsert spesielt for museet i begrensede opplag av norske og internasjonale samtidskunstnere. Alt overskudd fra salget går til å støtte museets kunstneriske program.


Utstillinger

Leonard Rickhard:
Mellom konstruksjon og
sammenbrudd

Gjennom et langt kunstnerskap har Leonard Rickhard etablert et karakteristisk og lett gjenkjennelig formspråk – en visuell signaturstil som har en egen plass i nyere norsk kunsthistorie.