Arrangement

Timotheus Vermeulen om Abbas og Abou-Rahme | Foredrag

Velkommen til foredrag med Timotheus Vermeulen om Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme 

Foredraget holdes i forbindelse med den aktuelle utstillingen An echo buried deep deep down but calling still av Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme. Kunstnerduoen er kjent for sine forskningsbaserte arbeider innen video, performance, installasjon og tekst og viser en vedvarende interesse for måten ulike samfunn håndterer konsekvensene av undertrykkende politiske systemer. Samtidig viser de hvordan fellesskap under slike omstendigheter kan skape nye muligheter og rom for motfortellinger.  

Basel Abbas (f. 1983, Kypros) og Ruanne Abou-Rahme (f. 1983, USA) bor og arbeider i Ramallah, Palestina og New York. De studerte i Storbritannia på 2000-tallet, og musikkscenen de ble introdusert for der ble en viktig innflytelse på deres arbeid. I An echo buried deep deep down but calling still sammenstilles sentrale verk produsert i løpet av de siste 15 årene. Det er den første museumspresentasjonen som gir en samlet presentasjon av bredden i arbeidene deres.

Timotheus Vermeulen er professor i media, kultur og samfunn ved Universitetet i Oslo. Vermeulen har skrevet monografien Scenes From the Suburbs (2014) og er sammen med Martin Dines redaktør av New Suburban Stories (Bloomsbury, 2013). Sammen med Alison Gibbons og Robin van den Akker redigerte han Metamodernism: Historicity, Affect and Depth after Postmodernism (Rowman & Littlefield, 2017). Vermeulen har publisert på tvers av akademiske og populærkulturelle tidsskrifter, blant annet i The Journal of Aesthetics and Culture, Screen, Film-Philosophy, Monu, The American Book Review, E-Flux Journal, Texte Zur Kunst og Frieze. 

Foredraget holdes på engelsk. Gratis og åpent for alle. 

Utstillingen vil være åpen for publikum etter foredraget frem til 19:30.

Utstillinger

Basel Abbas / Ruanne Abou-Rahme

An echo buried deep deep down but calling still