Arrangement

Medlemsåpning | Before Tomorrow – Astrup Fearnley Museet 30 år

Installasjonsfoto, Børre Sæthre, My Private Sky, 2001
Installasjonsfoto, Børre Sæthre, My Private Sky. © Astrup Fearnley Museet, 2001. Foto: Tore H. Røyneland. © Børre Sæthre / BONO.

Velkommen til medlemsåpning av Before Tomorrow – Astrup Fearnley Museet 30 år.

I 2023 fyller Astrup Fearnley Museet 30 år. Dette feirer vi med en omfattende jubileumsutstilling som vil fylle begge våre bygg med både kjente, ukjente og nye verk fra Astrup Fearnley-samlingen. 

Kunstverkene vi denne gangen velger å vise vil være fra forskjellige tidsperioder og representere de ulike fokusområdene samlingen har hatt, og som har vært med på å definere Astrup Fearnley-samlingen og museet.  Utstillingen gir også anledning til å gå dypere inn i hva det vil si å utvikle og forvalte en samling, samt belyse spørsmål omkring hvilket oppdrag og rolle Astrup Fearnley-samlingen i dag har i det offentlige rom. 

Astrup Fearnley-samlingen er en av Europas mest omfattende samlinger av internasjonal samtidskunst. Hans Rasmus Astrup begynte dette arbeidet allerede på 1960-tallet og ble med årene rangert som en av verdens mest aktive og innflytelsesrike samlere. Han utviklet samlingen med fokus på kunstnerne, fremfor epoker og stilretninger. Astrup Fearnley-samlingen dokumenterer derfor utviklingen og mangfoldigheten i flere sterke og sentrale kunstnerskap – både norske og internasjonale. Ved Astrups bortgang i 2021, ble samlingen donert til en ideell stiftelse hvis overordnede formål er å formidle denne til et bredt publikum.

Ønsker du å delta? Arrangementet er for våre medlemmer. Kjøp årsmedlemskap, så sender vi deg en invitasjon til åpningen.

Vi gleder oss til å se deg på museet!

Bli medlem!

Et medlemskap varer i ett år og gir fri entré til alle utstillinger og arrangementer. Som medlem mottar du invitasjon til utstillingsåpningene, gratis deltagelse på omvisningene, rabatter i museumsbutikken og mye mer!