Arrangement

Kunstnersamtale | Abbas og Abou-Rahme

Velkommen til denne kunstnersamtalen med Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme, moderert av Mike Sperlinger

Samtalen holdes i forbindelse med åpningen av Basel Abbas’ og Ruanne Abou-Rahmes utstilling An echo buried deep deep down but calling still som sammenstiller sentrale verk produsert av de to kunstnerne siden de begynte å samarbeide i 2007. Utstillingen er den første museumspresentasjonen som gir en samlet oversikt over duoens kunstnerskap og gir anledning til å stifte bekjentskap med hele bredden av deres arbeider. Vi følger utviklingen av deres praksis gjennom de siste 15 årene på tvers av ulike medier som video, lyd, installasjon og performance. Utstillingen fremhever også kunstnernes bidrag til motstandens poetikk, med fokus på de politiske og kreative mulighetene som ligger i å jobbe med det ufullstendige og fragmenterte.

Gratis og åpent for alle. Samtalen holdes på engelsk.


Basel Abbas (født 1983, Kypros) og Ruanne Abou-Rahme (født 1983, USA) bor og arbeider i Ramallah, Palestina og New York. De studerte i Storbritannia på 2000-tallet, og musikkscenen de ble introdusert for der ble en viktig innflytelse på deres arbeid. Det var også i denne konteksten at de startet sitt samarbeid. Arbeidene deres har blitt vist ved store biennaler og museer internasjonalt, blant annet ved Sharjah Biennial i De Forente Arabiske emirater i 2015, São Paulo Biennial i Brasil i 2014 og den 53dje Veneziabiennalen i Italia i 2009. I 2022 ble verket May amnesia never kiss us on the mouth (2013–) vist ved Museum of Modern Art i New York, USA.

Mike Sperlinger er en forfatter, kurator og professor i skrivepraksis ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har tidligere undervist ved Goldsmiths, London, og Piet Zwart Institute, Rotterdam, og har blant annet vært Assistant Director ved LUX, London, fra 2001-2013, i tillegg til et omfattende arbeid som skribent for magasiner som Afterall, Art Monthly, Dot Dot Dot, Frieze, Radical Philosophy og Texte zur Kunst

Utstillinger

Basel Abbas / Ruanne Abou-Rahme

An echo buried deep deep down but calling still