Arrangement

Eva Giolo | Filmvisning og samtale

I forbindelse med Leonard Rickhards utstilling Mellom konstruksjon og sammenbrudd viser vi en serie kortfilmer av den belgiske kunstneren og filmskaperen Eva Giolo

Gratis og åpent for alle, men arrangementet krever påmelding. Begrenset med plasser. Samtalen etter visningen holdes på engelsk.

Eva Giolos og Leonard Rickhards kunstneriske praksis kan ved første øyekast virke fremmede for hverandre, men det er flere parallelle likheter mellom de to kunstnernes tilnærminger til sine medier. Rickhard trodde på maleriets fortsatt iboende kraft til å ta imot vår moderne tid, og på samme måte søker Giolo etter nye muligheter for 16mm-filmen – begge medier som har blitt erklært ‘døde’ ved flere anledninger. Der Rickhard låner strategier fra maleriets historie, bygger Giolo videre på historien til eksperimentell og dokumentarisk film. Men likhetene er ikke bare knyttet til det materielle og mediets historie. Det finnes også subtile tematiske likheter i deres kunstneriske praksis. I Becoming Landscape, et portrett av Fogo Island på østkysten av Canada, blir forholdet mellom kropp og et ruralt landskap satt i fokus. I Stone, Hat, Ribbon, and Rose har byen Brussel, sammen med glemte og forlatte objekter, hovedrollen – med tydelige likheter til Rickhards modellflybyggere. Og i Flowers blooming in our throat bygger enkle leker og hendelser i hjemmet opp en urovekkende stemning i filmen. 

Becoming Landscape (2023) 
Varighet: 20 min

Stone, Hat, Ribbon and Rose (2023) 
Varighet: 16 min, 7 sek

Flowers blooming in our throats (2020) 
Varighet: 8 min, 37 sek

Etter visningen av de tre filmene blir det en kort samtale med Eva Giolo og kurator Owen Martin. Samtalen holdes på engelsk.

Gratis og åpent for alle. 

Eva Giolo er en kunstner som jobber med film, video og installasjon. Hun ble født i Brussel i 1991, hvor hun også bor og arbeider. Hennes kunstneriske praksis fokuserer spesielt på kvinnelige erfaringer. Hun bruker strategier fra eksperimentell- og dokumentarfilm sammen med språkanalyse og semiotikk for å utforske tematikk som intimitet, bestandighet og minner. Hennes arbeider vises både på filmfestivaler og i museumsammenhenger, og hun har blitt nominert til og motatt en rekke priser slik som European Film Awards (nominert 2020), Grand Prize fra strømmeplattformen This Is Short (2020), VAF Wildcard Prize (2016), Cedric Willemen Award (2019) og hederlig omtale fra juryen til Vordemberge – Gildewart Foundation sin pris (2020).


Utstillinger

Leonard Rickhard:
Mellom konstruksjon og
sammenbrudd

Gjennom et langt kunstnerskap har Leonard Rickhard etablert et karakteristisk og lett gjenkjennelig formspråk – en visuell signaturstil som har en egen plass i nyere norsk kunsthistorie.