Arrangement

Blikkåpner Oslo | Omvisning & workshop

Blikkåpner Oslo i Rachel Harrisons utstilling "Sitting in a Room"
Blikkåpner Oslo i Rachel Harrisons utstilling «Sitting in a Room»

Velkommen til en eksklusiv åpning av et sjette rom i Rachel Harrisons utstilling Sitting in a Room. Det blir omvisning, workshops og konkurranser med store premier! 

I Rachel Harrisons utstilling Sitting in a Room stilles det ut skulpturer, tegning, foto og installasjoner som inviterer publikum til å reflektere over situasjoner som både er offentlige og intime. De fem utstillingssalene er utformet som distinkte rom med egne referanser og assosiasjoner, som stuen, treningssenteret og torget. Hvilken rolle tar du til deg i de forskjellige rommene? Dette spørsmålet ønsker Blikkåpner Oslo å stille når de åpner utstillingens sjette og siste rom: Klasserommet. Ikke la deg skremme av tittelen, for i dette klasserommet er du sjef og ingen lærer forteller deg hva du skal gjøre! Vi ser utstillingen og arrangerer lekne konkurranser. Og forresten, nevnte vi at det blir mat og selvvalgte premier du sent vil glemme fra museumsbutikken. For det blir det – velkommen! 

Blikkåpner Oslo er for ungdommer mellom 16-19 år og arbeider med kunstformidling av og for ungdom, hvor de bruker sine egne erfaringer og interesser som utgangspunkt for å formidle kunst! Ungdommene som jobber i Blikkåpner representerer Oslos 15 ulike bydeler og samarbeider om å nå ut til andre unge gjennom å planlegge og gjennomføre arrangementer. Blikkåpner Oslo er et samarbeidsprosjekt mellom Astrup Fearnley, Nasjonalmuseet og Kunstnernes Hus. ⁠

⁠Er du, eller kjenner du ungdom som interesserer seg for kunst? Følg Blikkåpner Oslo @blikkåpner på instagram for kommende arrangement!

Utstillinger

Rachel Harrison: Sitting in a Room

Den amerikanske kunstneren Rachel Harrison arbeider innenfor et bredt spekter av kunstneriske uttrykk – både skulptur, tegning, fotografi og installasjon. Utstillingen Sitting in a Room er den største presentasjonen av hennes kunstnerskap i Skandinavia til nå og viser en kombinasjon av tidligere og nyproduserte verk.