Arrangement

Anne Weyer-Larsen om Rickhards modellflybygger | For medlemmer

Sammen med kunstformidler Anne Weyer-Larsen, inviteres Astrup Fearnley Museets medlemmer til et dypdykk i Leonard Rickhards motiv modellflybyggeren.  

Arrangementet er for medlemmer. Begrenset antall plasser, krever påmelding.

Modellflybyggeren er blant Rickhards mest kjente motiver, og danner et viktig omdreiningspunkt for kunstnerskapet. I hans utstilling ved Astrup Fearnley Museet er alle maleriene i serien samlet for første gang; fra de tidligste versjonene malt på 1980-tallet til det seneste bildet fra 2023. I alle maleriene møter vi variasjoner av samme figur, sittende ved et bord fullt av modellflydeler og tilhørende utstyr. Modellflybyggeren forstås ofte som en metafor for kunstneren selv, som fra sitt arbeidsværelse strever med å sette sammen fragmenter fra en virkelighet utenfor, til noe håndgripelig, forståelig og meningsfullt. 

Anne Weyer-Larsen er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og University of Monaco, og har bred erfaring fra kunstfeltet. Som foredragsholder og formidler har hun vært tilknyttet institusjoner som Kunstnernes Hus, Henie Onstad Kunstsenter, Ekebergparken og Astrup Fearnley Museet. Hun underviser ved Einar Granum Kunstfagskole, og har organisert kunstnerdrevne arrangementer ved Hvitsten Salong og Wergelandshaugen Kunstsenter. I flere år arbeidet hun også ved Galleri K.  

Ønsker du å delta? Bli medlem! 

Astrup Fearnley Museet setter stor pris på ditt medlemskap! Som medlem bidrar du til museets utstillingsprogram og formidlingstilbud. Du får gratis adgang til alle utstillinger, workshops, arrangementer og omvisninger, invitasjon til åpningene, rabatter i museumsbutikken og mer! 


Utstillinger

Leonard Rickhard:
Mellom konstruksjon og
sammenbrudd

Gjennom et langt kunstnerskap har Leonard Rickhard etablert et karakteristisk og lett gjenkjennelig formspråk – en visuell signaturstil som har en egen plass i nyere norsk kunsthistorie.