Arrangement

Konsert & performance | Basel Abbas / Ruanne Abou-Rahme, Haykal og Julmud

Velkommen til konsert og performance fredag 26. mai kl. 20:00 og lørdag 27. mai kl. 20:00. Hver fremførelse blir en unik versjon av performancen.  Gratis og åpen for alle. 

Sammen med de palestinske musikerne Haykal og Julmud, inviterer Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme  til en audiovisuell performance og konsert. Performancen vil finne sted i lyd- og videoinstallasjonen May amnesia never kiss us on the mouth der materiale fra kunstnernes omfattende lyd- og videoarkiv settes inn i en ny live setting.

Gjennom vokal, elektronika og projeksjoner, i tillegg til samplinger samlet sammen i løpet av prosjektet, undersøker dette nye verket hvordan stemmer og kropper blir vitnesbyrd om den motstandskraften som finnes i befolkninger som er truet. Hvordan møter et samfunn vold, undertrykkelse og tvungen migrasjon i fellesskap? Kan det å huske, og det å bevare egen kultur og historie, fungere som en form for motstand? I May amnesia never kiss us on the mouth bearbeider Abbas og Abou-Rahme erfaringer fra å leve i en tilstand av konstant usikkerhet, og utforsker hvordan det påvirker individuell og kollektiv hukommelse. Den omfattende flerkanals video- og lydinstallasjonen inviterer til et aktivt, levende rom: De digitale, dansende kroppene går i dialog med nye performancer skapt av kunstnerne, i samarbeid med blant andre musikerne Haykal og Julmud.  

Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme bor og arbeider i Ramallah, Palestina og New York. Utstillingen ved Astrup Fearnley Museet sammenstiller sentrale verk produsert de siste 15 årene, på tvers av medier som video, lyd, installasjon og performance. Deres felles kunstnerskap viser en vedvarende interesse for måten ulike samfunn håndterer konsekvensene av undertrykkende politiske systemer. Samtidig viser de hvordan fellesskap under slike omstendigheter kan skape nye muligheter. I 2022 ble May amnesia never kiss us on the mouth (2013 – ) vist ved Museum of Modern Art, New York.

Haykal er en palestinsk musiker basert i Ramallah. Han er også en del av det lokale kollektivet Saleb Wahed, som han startet sammen med blant andre Julmud, MC Riyadiyat og Al Nather. Lytt til Haykal på Soundcloud! 

Julmud er en tverrfaglig kunstner og musiker med base i Ramallah. Julmud er en nøkkelperson i byens lokale musikkscene og kanskje mest kjent for sitt arbeid som produsent, perkusjonist, keyboardist og vokalist. Lytt til Julmud på Soundcloud! 

Dette arrangementet er en del av utstillingen An echo buried deep dep down but calling still, som vises nå ved Astrup Fearnley Museet frem til 28. mai.

Utstillinger

Basel Abbas / Ruanne Abou-Rahme

An echo buried deep deep down but calling still