Utstilling

Matias Faldbakken — Effects of Good Government in the Pit

Astrup Fearnley Museet har gleden av å presentere en soloutstilling med den norske samtidskunstneren Matias Faldbakken.

Matias Faldbakken (f. 1973) har fått stor oppmerksomhet og kritisk anerkjennelse på den internasjonale kunstscenen. Samtidig som han har etablert en sentral posisjon både nasjonalt og internasjonalt fortsetter han å utvikle seg med stor kreativitet og kontinuerlig fornyelse.

Som billedkunstner og forfatter refererer Faldbakken både til modernismens og samtidskunstens historie, samt til litteraturen i sine arbeider. Gjennom dekonstruksjon og underminering av former, endring av readymade-objekter, nye collagekomposisjoner og eksperimentering med bruk av ord og bokstaver, skaper han sitt eget kunstneriske språk.

Denne utstillingen, med tittelen Effects of Good Government in the Pit, presenterer Faldbakkens arbeider og beskjeftigelser det siste tiåret. I løpet av denne perioden har han videreutviklet sitt kunstneriske prosjekt gjennom å stille spørsmål ved objekters og bilders funksjon i samtidskunsten og samfunnet for øvrig. Konstruert med en helhetlig sammenheng viser konstellasjonen av videoer, skulpturer, collager, malerier og installasjoner kunstnerens undersøkelser og eksperimentering innenfor ulike medier.

I 2012 deltok Matias Faldbakken på prestisjeutstillingen dOCUMENTA (13) i Kassel og i 2016 på den 11. Gwangju-biennalen i Sør-Korea. Hans arbeider er inkludert i offentlige samlinger som Centre Pompidou, Paris; Moderna Museet, Stockholm; Jumex Collection, Mexico City, Ellipse Foundation, Lisboa, samt Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og Astrup Fearnley Museet i Oslo. Faldbakken er også kjent for sine romaner The Cocka Hola CompanyMacht und Rebel og Unfun under pseudonymet Abo Rasul. Høsten 2017 utkommer romanen The Hills.


Kuratorer: Gunnar B. Kvaran og Therese Möllenhoff


bilder fra utstillingen:


fra nettbutikken:

Nettbutikk

Plakat Matias Faldbakken – Screen Chair (BRUT)

kr 200
Kjøp