Utstilling

Good Morning America

Good Morning America kaster lys over hvordan en viktig gruppe amerikanske kunstnere på slutten av 1970- og 80-tallet fant opp en ny form for kunstnerisk språk, ofte referert til som «appropriasjonskunst», ved å låne eksisterende fotografier, gjenstander, estetikk, ideer og klisjeer fra amerikansk kunst og forbrukskultur.

Utstillingen inneholder verk av Cindy Sherman, Richard Prince, Jeff Koons, Robert Gober, Felix Gonzalez-Torres og Charles Ray. Hver av dem har skapt en svært personlig form for kunstnerisk uttrykk for å fortelle historien om det amerikanske samfunnet på denne tiden.

Med utgangspunkt i readymade, collage og appropriasjon, samt arven fra popkunsten og konseptualismen, utviklet disse kunstnerne særegne kunstneriske uttrykk. Gjennom kritiske undersøkelser av strukturene i den nye medie- og forbrukskulturen, responderte de på problemstillinger i tidens amerikanske kultur som representasjon og konstruksjon av identitet, kjønnsroller, seksualitet og legning. Til sammen presenterer disse kunstnerne fragmenterte bilder av samfunnet på 1970-tallet til 1990-tallet. De retter oppmerksomheten mot forbrukskulturen generelt, men avslører samtidig sitt eget personlige engasjement for amerikansk kultur spesielt.

Kuratorer: Gunnar B. Kvaran og Therese Möllenhoff


bilder fra utstillingen:


Nettbutikk

Plakat Good Morning America

kr 50
Kjøp