Arrangement

The Art of Assembly | Ultima Extra

Merk: arrangementet finner sted på Black Box teater

Med Brandon LaBelle, Fabio Cervi, Xenia Koghilaki & Atiyyah Khan. Vert: Florian Malzacher

Black Box teater: billetter tilgjengelig her (100,-)

Akustiske rom bidrar til å definere grenser og skape fellesskap. Samtidig som de i høyeste grad påvirker utformingen av offentlige rom, er konsekvensene, ideologiene og maktstrukturene de avstedkommer ofte ikke anerkjent. Den 26. utgaven av foredragsserien The Art of Assembly undersøker hvordan sammensetningen av soniske miljøer og praksiser kan føre til nye lyttemåter og stille spørsmål tilknyttet kulturelle hegemonier.

Lyd-teoretiker Brandon LaBelle tar for seg forestillinger om sosial likhet og akustisk rettferdighet, og peker på måter lyttenormer og konvensjoner påvirker samfunnsbygging og sosial deltakelse.
Arkitekt og musiker Fabio Cervi vil snakke om sitt arbeid som assisterende lydforsker ved Earshot – et byrå grunnlagt av kunstneren Lawrence Abu Hamdan. Earshot utfører soniske undersøkelser for lokalsamfunn der urett har blitt begått av bedrifter, stater og innen miljø.

Xenia Koghilaki undersøker publikumsritualer og intensiteten på konserter og andre musikalske situasjoner, og utforsker kollektive strømninger som markering av motstand.

Kunstjournalist og DJ Atiyyah Khan dukker ned i tapte historier om hvordan sørafrikanske jazzmusikere mobiliserte lokalsamfunn og ukonvensjonelle arenaer og skapte rom for politisk motstand og glede under apartheidregimet.

Atiyyah Khan runder av arrangementet med et musikalsk innslag som tar med seg elementer fra samtalen. Baren vil være åpen.

I samarbeid med Black Box teater, Onassis Stegi og Ultima.

Støttet av EEA og Norway Grants som en del av Transmissions.