Arrangement

Koreografi-workshop | For medlemmer

Velkommen til koreografi-workshop i Astrup Fearnley-samlingen, med danser og kunstformidler Benjamin Åteigen!  

I denne workshopen undersøker vi koreografi og hvordan bevegelse kan stå i relasjon til visuell kunst – mer spesifikt gjennom verk som vises i den aktuelle utstillingen av Astrup Fearnley-samlingen. 

Vi gjennomfører koreografiske metoder og øvelser som stammer fra kompaniet Frantic Assembly. Øvelsene er basert på improvisasjon og deltagernes egne impulser og kroppslige potensiale. Etterhvert kommer vi til å undersøke andre fysiske virkemidler som blikk, tempo, nærhet/avstand, nivå osv. Deltagerne viser koreografien for hverandre – foran, ved siden av eller bak et verk i Astrup Fearnley-samlingen.  

 Kanskje får verket en ny betydning når det står i relasjon til koreografi? Eller blir koreografien påvirket av verket? Alt dette skal vi utforske sammen. 

Deltagerne trenger ikke å ha noen forkunnskap eller erfaring i dans eller koreografi, men må være åpne til å utforske og by på seg selv. Disse øvelsene kan alle gjøre, og målet er først og fremst å ha det gøy!  

 Workshopen er gratis for museets medlemmer, men krever påmelding. Begrenset antall plasser. 

Ønsker du å delta? Bli medlem og få gratis adgang til alle utstillinger, workshops, arrangementer og omvisninger, invitasjon til åpningene, rabatter i museumsbutikken og mye mer! 


Benjamin Åteigen er utdannet samtidsdanser og faglærer i teater ved Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance og Universitetet i Agder. I tillegg til egen kunstnerisk praksis har han bred erfaring fra tverrfaglig kunstformidling. Åteigen jobber som formidler ved Astrup Fearnley Museet og Ekebergparken, og har tidligere arbeidet ved blant annet Sørlandets Kunstmuseum og Kilden teater- og konserthus.  


Bli medlem!

Et medlemskap varer i ett år og gir fri entré til alle utstillinger og arrangementer.