Arrangement

Jonathas de Andrade | Film med live-musikk

Visning av Olho da Rua og Jogos Dirigidos med live-musikk

Arrangementet er gratis men krever påmelding. Begrenset antall plasser.

Filmene Olho da Rua (Gatens øye), 2022, og Jogos Dirigidos (Regisserte spill), 2019, av Jonathas de Andrade vises i kombinasjon med live-musikk fremført av tre musikere, inkludert komponisten Homero Basílio. Filmene har tidligere blitt vist offentlig i samme format i Portugal og Brasil, men dette er første gang de vises i Norden. Inspirert av Augusto Boals Theatre of the Oppressed, fokuserer de på fellesskapenes vitnesbyrd som omhandler, til tider på en leken måte, kompleksitetene i det moderne brasilianske samfunnet – dets kulturelle og språklige mangfold, men også dets store ulikheter.

Olho da Rua, som ble filmet i Recife, benytter 100 amatørskuespillere uten fast bosted, og dialogen veksler mellom direkte og kollektiv kommunikasjon i det offentlige rom. I Jogos Dirigidos deler hørselshemmede medlemmer av Várzea Queimada-samfunnet i nordøstlige Brasil sine daglige opplevelser gjennom en lokalt utviklet form for tegnspråk.

Arrangementet er en del av Before Tomorrow Live, et program bestående av performance, foredrag, lyd og video – som en forlengelse av jubileumsutstillingen Before Tomorrow – Astrup Fearnley Museet 30 år.

Gratis og åpent for alle.


Utstillinger

Before Tomorrow Live

Et nytt program bestående av performance, foredrag, lyd og video – som en forlengelse av jubileumsutstillingen Before Tomorrow – Astrup Fearnley Museet 30 år