Digital formidling i utstillingene

16. mai

12:00—17:00

Let’s Talk Art | Nicole Eisenman – Procession

Procession er et hovedverk i utstillingen. Ni burleske figurer danner en ruvende prosesjon av ulike uttrykk og kunstneriske virkemidler. Verket oppsummerer på mange måter hele spekteret i Eisenmans kunstnerskap; både formalt, materielt og innholdsmessig. Procession er resultat av et skifte i kunstnerskapet, der det skulpturelle fikk mer plass ved siden av maleriet.

Let’s Talk Art | Nicole Eisenman – Progress: Real and Imagined

Maleriet Progress Real and Imagined fra 2006 er et av utstillingens eldste verk. Det består av en monumental diptyk, der det ene panelet viser kunstneren i kreativ utfoldelse i sitt studio og det andre viser en episk allegori over en barnefødsel. Motivet handler om noe dypt personlig for Eisenman; ønsket om å få barn, koblet med frykten for hvordan det å bli mor ville påvirke kunstnerskapet hennes.

Digital omvisning i Astrup Fearnley Samlingen | Gonzalez-Torres og Gober

Bli også med vår fantastiske omviser, kunsthistoriker Olea Steinkjer, og hør henne snakke om de to amerikanske kunstnerne Felix Gonzalez-Torres og Robert Gober.

Gonzalez-Torres’ «Untitled (Ischia)» (1993) og Gobers «Untitled (Sink with taps and recycling pump)» (1991) og «Drain» (1989) er tre verk som gjennom sitt umiddelbart hverdagslige preg tar opp komplekse spørsmål og viser oss hvordan hiv/aids-epidemien påvirket skeive kunstnere og kunsten generelt i USA på 1980- og 90-tallet. En rød tråd gjennom hele omvisningen er håp i krisetid, en tematikk som også berører oss veldig i dag, midt i koronapandemien.