Kommende: Dan Colen - Verk fra Astrup Fearnley Samlingen

Dato
25.05.2018 – 16.09.2018
Sted:
Astrup Fearnley Museet

I 2018 fyller Astrup Fearnley Museet 25 år! I løpet av året ønsker vi velkommen til flere mindre utstillinger med sentrale kunstnere i samlingen. Dan Colen - Verk fra Astrup Fearnley Samlingen er den fjerde i serien av våre jubileumsutstillinger.


Dan Colen (f. 1979) er del av en kunstscene som vokste frem rundt New Yorks Lower East Side på begynnelsen av 2000-tallet. Scenen ble uformelt omtalt som «Bowery School», bestående av en gruppe kunstnere som alle på hvert sitt vis var engasjert i byen sin og i urban kultur generelt. Med skarpsinn, alvor og sosial teft kretser narrativene deres rundt de samfunnsstrukturene som betinger livene våre i dag.

Dan Colens kunstverk går i tett dialog med samfunnet og det politiske klimaet, samtidig som de kommenterer kunsthistorien og har tydelige referanser til musikk og film. I løpet av det siste tiåret har Colen utviklet en stringent kunstproduksjon som ofte tar utgangspunkt i hyperrealisme, minutiøst gjenstandsmaleri og illusjonisme, og som nekter å la seg diktere av forventinger om et enhetlig kunstnerisk uttrykk. Hans teknisk krevende verk vekker mange assosiasjoner og klangbunner i sin kombinasjon av populærkulturelle og kunsthistoriske referanser og uventet materialbruk, og det skapes intrikate forbindelser mellom fantasi og virkelighet, forestilling og realitet.

Astrup Fearnley Samlingen inneholder sentrale verk som spenner over 12 år av Colens kunstnerskap. Utstillingen viser noen av hans eksperimentelle og hyperrealistiske malerier, skulptur, installasjon og film.

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet