Little Sun til Astrup Fearnley Museets butikk

Publisert under Generelt, Bildeblogg 11.06.2013, 15:15 av Renate med

Little Sun, Astrup Fearnley

Kunstner Olafur Eliasson og ingeniør Frederik Ottesen har utviklet Little Sun for å bringe rent, pålitelig og rimelig lys til deler av verden uten tilgang på elektrisitet. Samtidig er den en funksjonell solcelledrevet lampe for all slags bruk og dessuten et lite kunstverk.

Little Sun er formet som en sol og er på størrelse med en hånd. Lampen kan brukes som anheng, den kan bæres som en håndholdt lykt, den kan fungere som bordlampe og henges på veggen. Den kan også lyse opp i hageselskaper, på hytta eller i teltet i sommer.

Little Sun er nå tilgjengelig i Astrup Fearnley Museets butikk, som første utsalgssted i Norge. Gjennom Little Sun-prosjektet støtter museet distribusjonen av lamper på en lokal skole i Kayunga-distriktet i Uganda. 

Det er i dag 1,6 milliarder mennesker i verden som ikke har tilgang til elektrisitet. Kjøp av en Little Sun-lampe til vanlig pris gjør det mulig å selge lampene til mye lavere og lokalt overkommelige priser i områder der elektrisk lys ikke er tilgjengelig. Little Sun er enkel å bruke. Fem timers ladning i sollys utgjør en hel kveld med Little Sun-lys. Slik kan den forlenge kveldsaktiviteter og muliggjøre lengre arbeidsdager, kveldsmåltider eller lesing og studering.  

Klikk her for å lese mer om vår museumsbutikk og for å besøke vår nettbutikk, eller følg butikkens aktiviteter på instagram @astrupfearnleyshop!

blog comments powered by Disqus

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet