Barnekunstklubben Rasmus

Rasmusklubben

Velkommen til barnekunstklubben RASMUS! Et gratistilbud til barn mellom 5 og 15 år.

To lørdager i måneden leker vi med forskjellige temaer hvor kunstnere og formidlere introduserer barna for museets utstillinger. Dagen avsluttes med et kreativt verksted hvor vi utforsker ideer og materialer, inspirert av dagens tematikk.

Arrangementene varer en time og det er gratis å delta.

Treffene varar i 1,5 time, merk deg tidspunktene:
Kl. 11:00 - 12:30: for barn fra 5 - 7 år
Kl. 13:00 - 14:30: for barn fra 8 - 10 år
Kl. 15:00 - 16:30: for barn fra 10 - 15 år


Har du spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldinger, kontakt: rasmus@fearnleys.no eller s.roald@fearnleys.no


FORHÅNDSPÅMELDING:
Arrangementene er adgangsbegrenset til 20 barn, og vi må derfor ha påmelding senest to dager før på e-post: rasmus@fearnleys.no

 

PROGRAM FOR VÅREN 2019

Skulpturens verden
9. og 16. februar
Den amerikanske kunstneren Frank Benson har laget mange skulpturer av mennesker som ser så ekte ut at det nesten ser ut som de puster! Og hva med deg, kan du være en skulptur? Hvordan tror du det er? Alt dette og mer skal Rasmusklubben finne ut av når vi utforsker Frank Bensons skulpturelle verden!

Vann som kunst
2. og 23. mars
Vann finnes nesten overalt, Astrup Fearnley Museet er omringet av vann og store deler av kroppene våre består av vann, men er det mulig å lage kunst av vann? Rasmusklubben går på oppdagelsestur i utstillingen Sol og vår i januar. Vi undersøker hvordan kunstnere bruker dette uvanlige materialet som kunstverk og så lager vi vannplask i formidlingsrommet!

Sol og vår i januar
6. og 27. april
Utstillingen Sol og vår i januar presenterer seks unge norske kunstnere. Hva lager norske kunstnere i dag? Hvilke sanser må vi bruke for å oppleve kunsten? Rasmusklubben retter lupen mot disse kunstnerskapene for å finne ut mer. Bli med inn i en verden av ulike teknikker, materialer, gjenstander, figurerer og farger! 

Tegneleker i skulpturparken
25. mai
Bli med når Rasmusklubben utforsker skulpturparken! Vi tar med tegnebrett og tegnesaker ut i parken. Her blir det fokus på streken og ulike måter å tegne på: Klarer vi å tegne uten å se på arket eller mens vi løper? Hvordan tegner man en figur med bare kruseduller? Rasmusklubben tar saken!

Sommeravslutning
15. juni
Velkommen til sommeravslutning og siste treff i Rasmusklubben før sommeren! I løpet av våren har vi sett på skulpturer, blitt kjent med unge, norske samtidskunstnere, og vi har utforsket ulike materialer og teknikker som vann og trykk. Før sommerferien skal vi ta ta et tilbakeblikk på høydepunktene fra utstillingene denne våren!


VELOMMEN TIL RASMUSKLUBBEN!

 

Besøksaddresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo

© Astrup Fearnley Museet